keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Energiakonttori selkiytyy - selvityksen ensimmäinen vaihe on julkaistu!

kuva: Arktinen biotalous
Uuden talouden valmisteluhankkeessa tehdään toimeksiantosopimuksilla kolme selvitystyötä, joista yksi käsittelee Lapin energiakonttoria. Selvityksen tekee Marko Uutela, ja selvitys valmistuu huhtikuun 2018 loppuun mennessä. 

Selvityksen ensimmäisestä osasta on nyt koostettu yhteenveto, joka on avoin kaikille. Käy tutustumassa yhteenvetoon TÄÄLLÄ.  

Selvityksen ensimmäisestä osiosta on käynyt ilmi varsin mielenkiintoista tietoa. Jo tällä hetkellä eri tahojen Lapissa tarjoama energianeuvonta kattaa lähes kaikki neuvontatarpeet, joita tavallisella kotitaloudella voi olla. Yritykset puolestaansaavat tällä hetkellä neuvontaa energiapuun korjuusta, haketuksesta, biokaasulaitoksen perustamisesta, aurinkosähköjärjestelmien investoinnista, kpa-kattilalaitosten investoinnista ja lämpöpumpuista. Yhteenvedossa on myös avattu organisaatioittain, millaista energianeuvotaa Lapissa on tällä hetkellä saatavilla. 

Lupaavaa Lapin energiakonttorin suunnittelun kannalta oli se, että valtaosa haastateltavista oli kiinnostunut Lapin energiakonttorista ja pitivät sen perustamista järkevänä sekä kannatettavana ajatuksena. Tästä onkin hyvä lähteä hahmottamaan sitä, millainen Lapin energiakonttori voisi käytännössä olla!

kuva: Lapin materiaalipankki | Arto Komulainen

Lapin energia-ala ja sen kehittäminen ovat olleet esillä viime aikoina myös mediassa. Yritysmaailma-lehti otti jokin aika sitten yhteyttä Maaseutuklusteriin ja pyysi juttua siitä, miten Lapissa energia-alaa kehitetään tällä hetkellä erityisesti Maaseutuklusterin toimesta sekä millaista yritystoimintaa energian ympärillä maakunnassa on. Juttu on kirjoitettu ja taitettu jo lehteen, ja sen voi lukea TÄÄLTÄ. Itse lehti julkaistaan myöhemmin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti